Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 73

                                          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

                                              ΄΄ Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΄΄

                                        Σ.Μπλιούρα 2  50100 Κοζάνη                                      Τηλ&Fax :2461036480

                           Email:syllogosgreveniotonkozanis@gmail.com

                           Syllogosgreveniotonkozanis.blogspot.com


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   73    21-02-2015

Το χορευτικό του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης  “ Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ” πραγματοποίησε την Παρασκευή 20-02-2015 χορευτική παράσταση στην πλατεία Ελευθερίας της  Κοζάνης στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης.
Οι στολές των χορευτών (10 άνδρες  8 γυναίκες) και η χορευτική τους ικανότητα , εντυπωσίασαν τον κόσμο που από νωρίς είχε στηθεί στην πλατεία  Ελευθερίας ,προκειμένου να παρακολουθήσει τους παραδοσιακούς  χορούς  των Γρεβενών.
Με τις εκδηλώσεις αυτές ο σύλλογος συμμετέχει στη διάσωση και μετάδοση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης πατρίδα μας τα Γρεβενά.
Την παράσταση ακολούθησε το χορευτικό του  πολιτιστικού συλλόγου Γέφυρας Θεσσαλονίκης Μέτρες-Σωζόπολη , καλεσμένοι από τον σύλλογο μας, σε ανταπόδοση της πρόσκλησης  που μας είχε γίνει , στο τρίτο διεθνές φεστιβάλ  χορού και τραγουδιού που   είχε συμμετάσχει ο σύλλογος μας στις 04-09-2009 στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με δυο χορευτικά τμήματα που με Θρακιώτικους παραδοσιακούς χορούς  εντυπωσίασαν τον κόσμο με τις όμορφες φορεσιές και την χορευτική τους ικανότητα.
Μετά το πέρας της χορευτικής παράστασης του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης και πολιτιστικού συλλόγου της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, ακολούθησε γλέντι  μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ,στην αίθουσα του χορευτικού του συλλόγου μας Σ .Μπλιούρα 2, με Γρεβενιώτικα   και Θρακιώτικα παραδοσιακά τραγούδια, με πολύ κέφι και διάθεση.
Ευχαριστούμε θερμά, τα τυροκομικά ΔΗΜΖΑ  Νεοχώρι  Γρεβενών, το εστιατόριο ΛΙΤΣΙΟΥ  Π.τα ζαχαροπλαστεία ΑΜΟΡΙΝΟ και την βιομηχανία  ειδών διατροφής ΠΙΤΕΝΗ ΑΦΟΙ  ΑΒΕΕ ,για την προσφορά προϊόντων  τους  στο γλέντι  του συλλόγου.
Την Καθαρά Δευτέρα ο σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης θα προσφέρει Γρεβενιώτικη μανιταρόσουπα, προσφορά  του Φώτη Παρασκευαίδη  (μανιταροπροιόντα  Γρεβενών)τον οποίο ευχαριστούμε πολύ, παραδοσιακή φασουλάδα και νηστίσιμα στον εξωκλήσι του Αγ. Χαραλάμπους  στο 2 χιλ  της παλιάς Εθνικής οδού Κοζάνης-Γρεβενών και σας περιμένει.
                                        


O Πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας   

Δημήτριος Μπουκάλης                                                         Αθανάσιος Λότσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου