Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

8. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ 9-2-2011-ΓΛΕΝΤΙ-ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


Α) ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

Στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης "Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ" πραγματοποίησε την πρώτη χορευτική εμφάνιση για το 2011 στην πλατεία της Κοζάνης σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα την Τετάρτη 2 Μαρτίου 9 το βράδυ
Η Γρεβενιώτικη ορχήσττα με κλαρίνο τον Αλέξη Κασιάρα,τραγουδιστή το Στέλιο Πουρνάρα,  με καθοδηγητή το χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Μπουκάλη συνετέλεσαν σε μιά άψογη εμφάνιση του χορευτικού. Παρά το έντονο κρύο, την ασθενή χιονόπτωση πλήθος θεατών παρακολούθησε και καταχειροκρότησε τη χορευτική εκδήλωση του χορευτικού τμήματος. Εκείνο που έκανε θετική εντύπωση ήταν η αρτιότητα των στολών του χορευτικού τμήματος. Οι πρόβες του χορευτικού πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 8 με 10 στην αίθουσα τησ Ευξείνου Λέσχης, στην οδό Σωκράτη Μπλιούρα 2 απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο. Η αίθουσα παραχωρείται από την Εύξεινο Λέσχη αφιλοκερδώς.

Β. ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Μετά τη χορευτική εκδήλωση ακολούθησε συνεστίαση-γλέντι σε ταβέρνα της Κοζάνης. Παραβρέθηκε πλήθος Γρεβενιωτών και φίλων του συλλόγου. Χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, το πλούσιο φαγοπότι, η επικοινωνία, ο χορός μέχρι τις πρωινές ώρες με την παραδοσιακή ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα.


Γ.ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις και στον αύλειο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Χαραλάμπους, 2ο χιλιόμετρο Κοζάνης- Γρεβενών.
Το έντονο κρύο δεν εμπόδισε πλήθος Γρεβενιωτών και φίλων του συλλόγου να προσέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης. Ο Σύλλογος διέθεσε την παραδοσιακή φασολάδα, ταραμά, χαλβά, ελιές, πιπεριές, λαγάνα και βιολογικό κρασί Γρεβενών. Το αναμμένο τζάκι, η αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας, η φιλοξενία των επιτρόπων και των υπευθύνων συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τη μουσική επένδυση την είχε επιμεληθεί ο συμπατριώτης μας Νίκος Λέτσιος με τα ηχητικά συστήματα που διαθέτει. Στο χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκε ο πολιτευτής, υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης. Για την τηλεοπτική κάλυψη ευχαριστούμε την τηλεόραση west.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου